Zwemtocht Den Helder - Texel voor kinderen met een spierziekte.

Een loodzware zwemtocht van Den Helder naar Texel georganiseerd door de stichting BeTough. Ruim 4 kilometer zwemmen door hoge golven, koud water, zout water, deining, kolken, zeehonden, kwallen, boten, misschien een bruinvis of bultrug en niet te vergeten een sterke stroming!

 

Waar we het voor doen mag duidelijk zijn. Zoveel mogelijk geld inzamelen om er samen voor te zorgen dat spierziekten genezen kunnen worden en alle kinderen ook onbevangen kind mogen zijn. 

 

 

In 2021 zal ik voor de 6e keer het Marsdiep trotseren. Vanaf 2015 tot nu heb ik al €12.200 opgehaald voor kinderen met een spierziekte! 

Kind Ambassadeurs van de zwemtocht Den Helder - Texel

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Olivia Goodrum en ik heb de spierziekte SMA type 3.

Mijn spieren zijn niet zo sterk. Ik kan niet zo goed lopen en ik, of eigenlijk mijn beentjes, zijn snel moe. Vaak val ik en soms omdat mijn beentjes er even mee ophouden, daarom gebruik ik een rolstoel. 

Ik ben ambassadeur van de zwemtocht Den Helder – Texel, omdat ik het heel knap vind van iedereen bij Be Tough dat ze het ieder jaar weer kunnen doen. Al die helden die zwemmen zijn zo stoer en sterk en het is zo aardig van ze dat ze geld inzamelen voor kinderen met een spierziekte. De dokters moeten goed kunnen nadenken om te ontdekken hoe ze mij en andere kinderen beter kunnen maken. Als ze mij niet beter kunnen maken, zou ik graag willen dat ze nadenken hoe ze mijn spierziekte kunnen stoppen, zodat ik wel kan blijven doen wat ik nu kan doen.

Mijn grootste droom is dat ik geen spierziekte heb en dat ik in de speeltuin zelf van de hoge glijbaan af kan.

 

Mijn naam is Guus Bok en ben twee jaar oud. Ik weet sinds kort dat ik de spierziekte SMA type 2 heb. Dit betekent voor mij dat ik niet kan lopen en ook niet kan staan. Mijn papa en mama zijn hier soms best verdrietig over. Ik ga vaak naar het ziekenhuis voor onderzoek omdat mijn handen trillen of ik slecht kan slikken. De onderzoeken zijn soms heel vervelend. Ook train ik veel in het revalidatiecentrum te Utrecht. Hier wordt ik geholpen om met mijn rolstoel te rijden, leren ze me goed mijn eten te kauwen en door te slikken, leren ze me klimmen, klauteren en kruipen.

Ik hoop dat veel mensen geld inzamelen voor onderzoek naar spierziekten. 

Mijn grootste droom is daarom dat er een medicijn komt tegen SMA!

Guus en ouders op youtube. Ingrijpend verhaal!!

(Klik op bovenstaande link, luister aandachtig en doneer aub!)