Januari 2017 kom ik Maarten tegen in het zwembad. Na de training even een foto en we maken een praatje. Wat we o.a. gemeen hebben is; je al zwemmend in te zetten voor de medemens. In de jaren die daarna volgen heb ik Maarten en Daisy geholpen met de uiteindelijk doelstelling zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker door o.a. het zwemmen van de 11stedentocht. Wat een mooie ervaringen waren de beide 24 uurs pogingen, de 4x 50km trainen, de 1e 11stedenzwemtocht poging en uiteindelijk in 2019 de geslaagde 11stedenzwemtocht waarin ik een van de 11stedenzwemmers was. In deze periode heb ik heel veel nieuwe en leuke mensen leren kennen. 

Dit is in het kort het verhaal hoe ik in aanraking met de Maarten van der Weijden Foundation ben gekomen. 

De 11stedenzwemtocht

Iedereen komt in zijn leven in aanraking met de ziekte kanker. Er is al veel onderzoek gedaan en er is nog steeds veel onderzoek nodig.

 

In 2018 was ik er klaar voor om in elke plaats 2 km mee te zwemmen maar toen gooide de "poepbacterie" roet in het eten.

 

In 2019 mochten we wel mee zwemmen en wat was dat GAAF!

Vanuit de Foundation mocht je zelf een project kiezen waarvoor je ging zwemmen.

Ik heb in 2019 gezwommen voor een optimale behandeling van kinderen met uitgezaaide kanker.

 

In 6 jaar tijd heb ik ruim €12.500 opgehaald voor de Maarten van der Weijden Foundation.

 

In 2023 gaat er zeker weer voor de Maarten van der Weijden Foundation gesport worden.